Är det varumärke du vill använd ledigt?

Innan du registrerar ordet som du vil ha som namn på ditt företag eller varumärke måste du undersöka om det är ledigt och är registreringsbart. De kan vara så att någon annan redan registrerat eller bara använder ett namn som är förväxlingsbart med ditt förslag.  Det andra namnet kan vara registrerat som ett varumärke eller företagsnamn för den marknad du är intresserade av.  Även en dokumenterad användning utan registrering kan utgöra ett hinder.

Ordet du vill registrera måste även vara särskiljande för de produkter, varor eller tjänster som du ska använde ordet för. Ordet bröd kan aldrig bli registrerat för den som ska sälja bröd. Det kan visserligen gå om man registrerar det som ett figurmärke med ett särpräglat utseende.  Du får visserligen ett varumärke men du har bara skydd för bröd i det särskilda utseendet du valt. Vem som helst kan registrera ett annan särkiljand brödmärke. Och ingen får skydd för ordet bröd-

Du kan även hör av dig till oss så visar vi hur du gör eller så tar vi hand om hela processen från att kontrollera om namnet är ledigt och sedan ser till att det blir registrerat. Ring 08-248340 eller maila [email protected].